Kweekbakken
Kweekbakken zijn ideaal voor het starten van je eigen kruiden- en groentetuin. Deze kweekbakken, ook wel koude bakken genoemd, bieden de perfecte basis om te beginnen met planten in een gecontroleerde omgeving. In tegenstelling tot een kweekkas, die volledig afgesloten is en bescherming biedt tegen externe invloeden, biedt een kweekbak meer flexibiliteit en een simpelere opzet. Door bijvoorbeeld een deksel of afdekking op je kweekbak te plaatsen, creëer je een microklimaat dat je plantjes helpt groeien. Zodra je plantjes groter worden, kun je gemakkelijk overstappen naar een kweekkas voor nog meer bescherming. Begin klein en breid je moestuin uit met een kweekbak!
Toon filters
Filter producten
Diverse soorten kweekbakken
Om te moestuinieren is het belangrijk om een goede omgeving voor de gewassen te creëren. Wat het beste is kan verschillen per gewas, dus is het handig om te kijken naar welke soorten goed met elkaar samengaan. Koop hiervoor de juiste moestuinzaden van Buzzy! De verschillende soorten kweekbakken die je in ons assortiment kunt vinden zijn:
- Minigarden;
- Enkele- en meerdelige kweekbakken;
- Greenhouses;
- Kweekschotels;
- Kweektafels.
De Minigarden en meerdelige kweekbakken hebben ruimte voor verschillende soorten gewassen die van elkaar onderscheiden worden. Met een Greenhouse kun je voor een vochtiger klimaat zorgen voor hetgeen in de moestuinbak. Aardbeien en tomaten hebben daar in het begin van hun groei bijvoorbeeld behoefte aan. Doordat er een deksel op de schaal past zorgt dat ervoor dat het vocht binnen de Greenhouse blijft. Een kweektafel is handig voor als je een tuinkas hebt. Deze staan op hoge poten zodat je niet helemaal naar de grond hoeft te buigen.
Moestuinbak indelen
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van een indeling voor jouw moestuinbak. Zo worden de gewassen ingedeeld in 5 categorieën. Deze zijn de peulvruchten, koolsoorten, bladgroenten, vruchten en bol- en knolgewassen. Alle gewassen binnen deze secties kunnen goed naast elkaar groeien en als je ze wil combineren is het handig om ze in losse bakken te doen, of door middel van paden van elkaar te onderscheiden. Misschien kunnen sommige gewassen dus niet goed samengaan, maar wat ze in ieder geval elk nodig hebben is goede moestuinvoeding. Dit laat jouw gewassen in hun mooiste vorm naar boven komen.
Balkon moestuinieren
Dan is er nog het steeds bekender wordende balkon moestuinieren! Voor wie geen tuin heeft, maar wel graag een moestuin wil aanleggen is dit een uitkomst. Je hoeft geen rekening te houden met wat wel en niet met elkaar samengaat en je kunt creatief worden met het gebruik van potten! Om ruimte te besparen zou je kunnen stapelen, waardoor je een schattig tafereel krijgt. Je kunt de potten wanneer je wil op een andere manier neerzetten of verplaatsen. Het balkon moestuinieren is een stuk flexibeler dan moestuinieren in een tuin. Ben jij al benieuwd naar wat voor leuke potten combinaties je kunt maken?