De webshop is 24/7 geopend!

Onderdeel van GroenRijk 't Haantje

Tuinfeest tips: zo kleed je je tafel aan!

Tuinfeest tips: zo kleed je je tafel aan!

Zomer is dé tijd voor feestjes in de tuin! De zon schijnt, de bloemen bloeien, en de lange avonden nodigen uit tot gezelligheid. Het is het perfecte moment om vrienden en familie uit te nodigen voor een onvergetelijk tuinfeest. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuintafel er tiptop uitziet en dat je gasten zich helemaal thuis voelen? Geen zorgen, wij hebben de beste tips en ideeën voor je verzameld. Van de relaxte Ibiza style en de zonnige mediterrane setting vol citroenen tot een vrolijke explosie van kleur – we hebben het allemaal! Lees verder en ontdek hoe je van je tuintafel het stralende middelpunt van je zomerfeest maakt...

Servies

 

Kleurrijke tafel: een explosie van vrolijkheid

Wil je een feestje dat bruist van energie en vrolijkheid? Ga dan voor een kleurrijke tafelsetting. Dit is perfect voor een familiefeest of een barbecue met vrienden. Mix en match kleurrijk servies voor een speels effect. Denk aan felroze borden, blauwe schalen en gele mokken. Bij ons vind je servies in alle kleuren van de regenboog. Kies een tafelkleed in een opvallende kleur, zoals feloranje of turquoise. Voeg daarbij placemats in contrasterende kleuren voor een extra vrolijke uitstraling. Een printje kan natuurlijk ook! Versier je tuintafel met kleurrijke kunstbloemen, zoals zonnebloemen, gerbera's en dahlia's. Kunstbloemen zijn een uitstekende keuze omdat ze de hele dag mooi blijven, ongeacht het weer. Gebruik kaarsen in alle kleuren van de regenboog. Zet ze in glazen potjes of lantaarns voor een feestelijke touch.

Tafeldecoratie


 

Extra tip! Kleurrijke rietjes, servetten en tafeldecoraties zoals papieren bloemen of confetti maken je tafel helemaal af.

Mediterrane magie: de citroen trend!

Breng de zonnige sfeer van de Middellandse Zee naar je achtertuin met een mediterrane tafelsetting. Citroenen, olijven en frisse kleuren maken van je tafel een zomers spektakel.

  • Servies: Kies voor servies met blauwe en witte patronen. Dit roept meteen beelden op van Griekse eilanden en Italiaanse kusten. Onze collectie biedt tal van opties, van borden met sierlijke patronen tot bijpassende glazen.
  • Tafelkleed: Ga voor een tafelkleed met een vrolijk citroenmotief. Dit geeft direct een frisse, zomerse uitstraling aan je tafel.
  • Decoratie: Vul een grote glazen vaas met citroenen en simpele takken (zoals Eucalyptus) als centerpiece. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar verspreidt ook een heerlijke geur.
  • Kaarsen: Gebruik kaarsen in kleuren zoals citroengeel en olijfgroen. Plaats ze in rustieke kandelaars voor een authentieke look.
  • Extra's: Vergeet niet de kleine details zoals servetten met een citroenprint of kleine houten schaaltjes voor tapas en hapjes.

Daarnaast kun je ook denken aan mooie terracotta schalen gevuld met vers fruit en kruiden zoals rozemarijn en basilicum. Deze details geven je tafel een authentieke, mediterrane uitstraling en zorgen voor een feestelijke sfeer.

Maak van je tuinfeest iets bijzonders!

Ibiza style: relaxte vibes en boho-chic

Wil je een feestje organiseren dat de relaxte, chique sfeer van Ibiza ademt? Begin met een neutrale basis, zoals een wit of beige tafelkleed. Dit vormt de perfecte achtergrond voor al het moois dat je erop gaat zetten. Kies voor aardewerk servies in natuurlijke tinten. Denk aan diepe borden met een rustieke afwerking en bijpassende kommen. In onze online shop vind je een uitgebreide collectie die perfect past bij deze stijl. Voeg een vleugje boho toe met geweven tafellopers en placemats in natuurlijke materialen zoals jute of katoen. En wat dacht je van mooie schelpen, houten kandelaars en windlichten? Kaarsen in zachte pastelkleuren zorgen voor een romantische sfeer zodra de zon ondergaat.

Maak van je tuinfeest iets bijzonders!

Alles voor de perfecte tafelsetting vind je bij deTuinwinkelOnline.nl!

Of je nu gaat voor de relaxte Ibiza vibes, de mediterrane magie, een explosie van kleur of een compleet eigen sfeer, in onze online shop vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte tafelsetting. Van prachtig servies en sfeervolle tafelkleden tot decoratieve kaarsen en kunstbloemen – we hebben het allemaal. Maak van je tuinfeest een onvergetelijke ervaring met een tuintafel die straalt. Met onze tips en producten ben je verzekerd van een prachtige, feestelijke setting waar je gasten nog lang over zullen napraten. Dus waar wacht je nog op? Shop je favoriete items en tover je tuin om tot een zomers paradijs!

Alles voor de keuken

Tags: